Sončni kolektorji

Sončni kolektorji so sistem namenjen izkoriščanju sončne energije za ogrevanje stavb in sanitarne vode. Tovrstne naprave so najprej namestili na vesoljskih postajah, zaradi praktičnosti pa se je njihova uporaba hitro razširila tudi na drugih, bolj vsakdanjih področjih. Vse pogostejšo uporabo sončnih kolektorjev še dodatno vzpodbujajo visoke cene fosilnih goriv, ki še kar naraščajo. Medtem pa cene sončnih kolektorjev padajo in stroški investicije se povrnejo vse hitreje. Poleg ekonomskega so zelo primerni tudi z ekološkega vidika, saj z njihovo uporabo zmanjšamo izpust toplogrednih plinov v atmosfero.

Poudariti velja, da sončni kolektorji niso isto kot sončne celice. Sončne celice spreminjajo svetlobo Sonca v električno energijo, sončni (solarni) kolektorji pa izrabljajo infrardeče valovanje za segrevanje tekočine.

OGREVANJE

Vgrajujemo priznane blagovne znamke toplotnih črpalk, radiatorjev, talnega, konvektorskega in centralnega ogrevanja, ogrevanja na pelete, drva.

več >

PREZRAČEVANJE

Uredimo učinkovito hišno prezračevanje z rekuperacijo in prezračevanje delovnih in proizvodnih prostorov ter nizko-energetskih pasivnih hiš.

več >

KLIMA NAPRAVE

Montažo in servis klima naprav opravimo hitro, čisto in ugodno. Na podlagi vaših potreb svetujemo optimalno klimo za vaš prostor.

več >

Ekološka osveščenost in nizka poraba energije