Instalacije

Poleg inštalacij za ogrevanje in rekuperacijsko prezračevanje vam nudimo tudi projektiranje in montažo strojnih inštalacije za te sisteme. Inštalacije so namenjene tako gospodinjstvom kot poslovnim prostorom in so prijazne do okolja.

Zanimivost:

Toplotna črpalka je naprava, ki izkorišča energijo iz okolice. Sončna in ali geotermalna energija je akumulirana v zraku, vodi, zemlji, kamninah in rudninah. To energijo izkoriščamo za ogrevanje sanitarne vode kakor tudi ogrevanje stanovanjskih, večstanovanjskih in poslovnih objektov. Toplotne črpalke so naprave, ki nam omogočajo izkoristiti energijo obnovljivih virov. Toplotno črpalko je razvil Sir Oliver Joseph Lodge Britanski fizik *12.06.1851 +22.08.1940. Njegov izum so skozi leta izpopolnjevali tako imamo danes vrhunske toplotne črpalke s katerimi dosežemo zelo visoka grelna števila. Kot zanimivost, lahko na sliki vidite domačo izvedbo toplotne črpalke, s katero so ogrevali hišo. Toplotna črpalka je delovala 26 let, delovala oziroma energijo je črpala iz podtalnice. Napravo, ki je delovala smo zamenjali s sodobno toplotno črpalko.

OGREVANJE

Vgrajujemo priznane blagovne znamke toplotnih črpalk, radiatorjev, talnega, konvektorskega in centralnega ogrevanja, ogrevanja na pelete, drva.

več >

PREZRAČEVANJE

Uredimo učinkovito hišno prezračevanje z rekuperacijo in prezračevanje delovnih in proizvodnih prostorov ter nizko-energetskih pasivnih hiš.

več >

KLIMA NAPRAVE

Montažo in servis klima naprav opravimo hitro, čisto in ugodno. Na podlagi vaših potreb svetujemo optimalno klimo za vaš prostor.

več >

Ekološka osveščenost in nizka poraba energije